Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).
Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.
Chocolademousse zonder slagroom
Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.
- variatietipOok lekker met geroosterde amandelen
- bereidingstipJe kunt deze mousse twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Chocolademousse zonder slagroom
Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.

nagerecht
12 personen
475 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).
Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.
variatietip:Ook lekker met geroosterde amandelen
bereidingstip:Je kunt deze mousse twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
300 g pure chocolade 72%
500 g ricotta
400 g crème fraîche
2 el bruine suiker
180 g Tony Chocolonely chocolade glühwein
1 doosje amandelen karamel-zeezout