Chocolademousse zonder slagroom

Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).

  2. Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.

  • variatietipOok lekker met geroosterde amandelen
  • bereidingstipJe kunt deze mousse twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Chocolademousse zonder slagroom

Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig