Eierballen

Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.

300 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.

  2. Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.

  3. Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.

  • variatietipJe kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.

Eierballen

Favoriete snack uit Groningen: een eierbal is een gekookt ei in ragout, die gefrituurd wordt. Wij maken ’m met een shortcut dankzij kroketten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig