Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.
Flatbread uit de grilpan
Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.
- variatietipIn plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
- variatietipJe kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.
Gerelateerde recepten
Flatbread uit de grilpan
Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

hoofdgerecht
8 porties
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.
variatietip:In plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
variatietip:Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
3 bosuitjes
15 g verse dille
300 g zelfrijzend bakmeel
250 g Griekse yoghurt 10%
1 tl zout
Dit heb je nodig
grillpan