Flatbread uit de grilpan

Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

170 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.

  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.

  • variatietipIn plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
  • variatietipJe kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.

Flatbread uit de grilpan

Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig