Yorkshire pudding

Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.

100 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 15 min. oventijd

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de muffinvorm in met de olie. Verwarm de oven met daarin de ingevette muffinvorm voor op 220 °C.

  2. Zeef de bloem in een kom en klop de eieren erdoor tot een beslag. Voeg al roerend met een garde de melk toe tot een glad beslag. Bestrooi met peper en zout.

  3. Haal de muffinvorm uit de oven en schenk het beslag voorzichtig en gelijkmatig in de muffinvorm. Bak ca 15 min. ​​tot de pudding gerezen en goudbruin is.

  4. Open de oven niet. Serveer direct. 

  • bereidingstipJe kunt de pudding van tevoren maken en ca. 8 min. op warmen in een voorverwarmde oven. De pudding kun je ook laten afkoelen en invriezen tot 1 maand. Verwarm in een voorverwarmde oven ca. 10 min.

Yorkshire pudding

Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig