Rosbief met zuurkoolsalade en cornichons

Knapperige cornichons, van die kleine augurkjes, zijn lekker bij de borrel. Maar maak er ook zeker deze zuurkoolsalade met rosbief mee.

485 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood in 10 min. af in het midden van de oven.

  2. Spoel ondertussen de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de mayonaise, ketchup, olie, het karwijzaad en 3 el vocht (per 4 personen) uit de pot cornichons in een kommetje en meng tot een gladde dressing.

  3. Snijd de gruyère en de cornichons in dunne plakjes.

  4. Doe de spitskool, peen julienne en wijnzuurkool in een grote kom en meng met de dressing. Kneed de groenten 5 min., zodat ze wat zachter worden of gebruik hiervoor een lepel. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rosbief over borden. Verdeel de salade over het midden van de rosbief en verdeel de gruyère en cornichons erover. Serveer met het stokbrood.

  • combinatietipLekker met fijngesneden selderij.

Rosbief met zuurkoolsalade en cornichons

Knapperige cornichons, van die kleine augurkjes, zijn lekker bij de borrel. Maar maak er ook zeker deze zuurkoolsalade met rosbief mee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig