Veggie burgerbowl met zoete aardappel en avocado

Zet vanavond deze kleurrijke kommen op tafel en het wordt een feestje. Een vega feestje!

870 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met ⅔ van de azijn en de helft van het water. Kneus de ui een beetje en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

  2. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie (per 4 personen) en rooster in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

  3. Verhit ondertussen 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de crème fraîche met de zoete chilisaus, de rest van de azijn en de rest van het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Giet de rijst af en snijd elke burger in 4 stukken. Meng de rijst met de sla en de rest van de olie en verdeel over kommen. Verdeel de zoete-aardappelfriet, snoeptomaatjes, stukken burger, avocadospread en ingelegde ui erover. Besprenkel met de dressing en serveer.

Veggie burgerbowl met zoete aardappel en avocado

Zet vanavond deze kleurrijke kommen op tafel en het wordt een feestje. Een vega feestje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig