Pistachecrème

De lekkerste pistachecrème maak je zelf! Met gecondenseerde melk en witte chocolade is deze variant onweerstaanbaar.

30 min. bereiden / 30 min. wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal de noten in de keukenmachine 15 min. tot een gladde pasta. Voeg na 10 min. 1 el olie toe. Schraap af en toe de randen van de keukenmachine schoon met een spatel.

  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg samen met de gecondenseerde melk toe aan de pistachepasta. Maal nog 10 min. tot een egale spread. Voeg in delen de rest van de olie toe.

  3. Schep de crème in een glazen pot en laat 30 min. op het werkblad opstijven. Je kunt de pistachecrème 2 weken bewaren in de koelkast.

  • achtergrondinfoHet verschil tussen pistachecrème en pistachepasta? In pistachecrème wordt wat nog een vorm van room (zoals gecondenseerde melk in dit recept) en suiker/zoetstof toegevoegd. Pasta is wat betreft smaak iets neutraler. Maken? Probeer dan eens deze pistachepasta..
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pistachecrème

De lekkerste pistachecrème maak je zelf! Met gecondenseerde melk en witte chocolade is deze variant onweerstaanbaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig