Zelf gekleurde bloemkool maken

Een gekleurde bloemkool staat feestelijk en is -als er geen paarse bloemkool beschikbaar is- goed zelf te maken. In die recept nemen we je stap voor stap mee.

50 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 3 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het bietensap, water, de azijn, suiker, peper en het zout in een grote pan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Snijd de bloemkool inclusief bladeren in 6 parten, leg in het bietensap en leg er iets zwaars op, zoals een stenen bord. Laat minimaal 3 uur en het liefst een nacht staan.

  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ondertussen de bloemkool uitlekken en dep een beetje droog. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 25-30 min gaar.

  • bereidingstipMet dit recept kun je deze paarse bloemkool uit de oven met burrata maken.
  • kookstaptipJe kunt je ‘pekel’ verder op smaak brengen met specerijen, zoals laurierblad, korianderzaad en venkelzaad. Voeg dit dan toe bij stap 1.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zelf gekleurde bloemkool maken

Een gekleurde bloemkool staat feestelijk en is -als er geen paarse bloemkool beschikbaar is- goed zelf te maken. In die recept nemen we je stap voor stap mee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig