Maistortilla met jalapeño

Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!

645 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

zeer pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui, peen en aardappeltjes 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 8 min. de tomatenpuree toe en bak 2 min.

  2. Giet ondertussen de mais af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de helft van de mais met de eieren, zuivelspread, komijn, cayennepeper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Snijd de jalapeño in ringen.

  3. Voeg de rest van de mais toe aan het aardappelmengsel en meng met het volkorentarwemeel, de geraspte kaas en het eimengsel. Verdeel over de quichevorm en verdeel de jalapeño erover. Bak de frittata in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie.

  4. Haal uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de salade met de rest van de olie en peper en serveer bij de frittata.

Maistortilla met jalapeño

Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig