Flensjes met kriekensaus

Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!

365 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan het helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.

  2. Roer in een kom de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.

  3. Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.

  4. Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker.

  • Flensjes met kriekensaus

    Instructievideo - 02:40 min.

Flensjes met kriekensaus

Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig