Spaghetti met tomaat-basilicumsaus
Aan de slag
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan ui en knoflook in 2 eetlepels olie zachtjes verhitten. Tomaten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Azijn toevoegen en onafgedekt ca. 15 minuten sudderen. Kaasblokjes laten uitlekken. Op laatste moment basilicum toevoegen. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti over vier borden verdelen. Saus erop scheppen en besprenkelen met rest van olie. Spaghettischotel bestrooien met kaasblokjes.
Spaghetti met tomaat-basilicumsaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012299_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten schoonmaken en in stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan ui en knoflook in 2 eetlepels olie zachtjes verhitten. Tomaten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Azijn toevoegen en onafgedekt ca. 15 minuten sudderen. Kaasblokjes laten uitlekken. Op laatste moment basilicum toevoegen. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti over vier borden verdelen. Saus erop scheppen en besprenkelen met rest van olie. Spaghettischotel bestrooien met kaasblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g spaghetti
1 bak romatomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 bekertje witte kaasblokjes
25 g basilicum