Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de stukjes olijf door de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels olijven-kaasmengsel over. Bak de olijvenkoekjes in 10-15 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en uitharden. Roer de sherry met het pimentpoeder door het tomatensap. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer het tomatendrankje in borrelglaasjes met een olijvenkoekje op de rand.
- algemeenDe tomatendrank en koekjes meenemen? Vervoer de drank een thermoskan, de olijvenkoekjes in een trommel.
Gerelateerde recepten
Pittige tomatendrank met olijvenkoekje

6 personen
95 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de stukjes olijf door de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels olijven-kaasmengsel over. Bak de olijvenkoekjes in 10-15 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en uitharden. Roer de sherry met het pimentpoeder door het tomatensap. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer het tomatendrankje in borrelglaasjes met een olijvenkoekje op de rand.
algemeen:De tomatendrank en koekjes meenemen? Vervoer de drank een thermoskan, de olijvenkoekjes in een trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 eetlepels groene olijven
100 g geraspte oude kaas
4 eetlepels sherry
½ theelepel piment
500 ml tomatensap
Dit heb je nodig
bakpapier