Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant. Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout. Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.
Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005126_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant. Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout. Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g parmaham
1 teen knoflook
¼ vers stokbrood
2 el citroenolie
300 g verse spinazie
15 g verse basilicum
3 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
bakpapier