Currysalsa met rozijnen
Aan de slag
In steelpan olie verwarmen en sjalotten 5 min. heel zachtjes fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend 1 min. meefruiten. Rozijnen en 150 ml water toevoegen, aan de kook brengen en alles 10 min. heel zachtjes laten koken. Naar smaak limoensap, zout, en peper door salsa roeren. Salsa laten afkoelen en koriander erdoor roeren. Salsa tot gebruik, afgedekt, bewaren. Lekker bij o.a. gemarineerd varkensvlees, kip, kalkoen en gegrild naanbrood.
Currysalsa met rozijnen
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan olie verwarmen en sjalotten 5 min. heel zachtjes fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend 1 min. meefruiten. Rozijnen en 150 ml water toevoegen, aan de kook brengen en alles 10 min. heel zachtjes laten koken. Naar smaak limoensap, zout, en peper door salsa roeren. Salsa laten afkoelen en koriander erdoor roeren. Salsa tot gebruik, afgedekt, bewaren. Lekker bij o.a. gemarineerd varkensvlees, kip, kalkoen en gegrild naanbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 eetlepels olie
100 g sjalotten
2 eetlepels milde currypasta
100 g rozijnen
2 eetlepels limoensap
½ zakje verse koriander