Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.
- bewaartipIn een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren.
- serveertipLekker als snack of garnering.
- algemeenDoe de walnoten in een (doorzichtig) zakje. Print dit recept uit en kopieer het, of schrijf het netjes over op een kaartje. Bind het recept aan de zakjes. Leuk als traktatie.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Gerelateerde recepten
Gekarameliseerde walnoten

4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.
bewaartip:In een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren.
serveertip:Lekker als snack of garnering.
algemeen:Doe de walnoten in een (doorzichtig) zakje. Print dit recept uit en kopieer het, of schrijf het netjes over op een kaartje. Bind het recept aan de zakjes. Leuk als traktatie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g ongebrande walnoten
100 g kristalsuiker
250 ml frituurolie
Dit heb je nodig
frituurpan