Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel. Was de inmaakpot goed om.
Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.
Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.
Boerenmeisjes
Oud Nederlands drankje: boerenmeisjes! Het wordt gemaakt door abrikozen op brandewijn te doen en is ooit bedoeld geweest om vruchten te conserveren. Er bestaan natuurlijk ook 'boerenjongens'. Dat wordt met rozijnen gemaakt.
- algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.
Gerelateerde recepten
Boerenmeisjes
Oud Nederlands drankje: boerenmeisjes! Het wordt gemaakt door abrikozen op brandewijn te doen en is ooit bedoeld geweest om vruchten te conserveren. Er bestaan natuurlijk ook 'boerenjongens'. Dat wordt met rozijnen gemaakt.

9 personen
220 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel. Was de inmaakpot goed om.
Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.
Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.
algemeen:Bewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 9 personen)
250 g gewelde abrikozen
150 g kristalsuiker
500 ml brandewijn (slijter)
½ sinaasappel
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
weckpot (inhoud 1 liter)