Mandarijnensoufflés

Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

195 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 12 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijn­mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.

  4. Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.

  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Mandarijnensoufflés

Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig