Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade
Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066232_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 hamburgerbroodjes
4 jalapeñoburgers
1 krop romainesla
5 trostomaten
4 el mayonaise met citroen
1 el kraanwater
1 tl harissa
180 g gegrilde aubergine
2 el augurkenblokjes
Dit heb je nodig
grillpan