Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_068911_612x450_JPG.jpg)
null porties
3085 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van persoon)450 g ongezouten pinda's
½ el zout
2 el arachideolie
1 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
pot