Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water en een beetje zout in 20 min. gaar Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Voeg de laatste minuut de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af. Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen en schep door de stamppot. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kipreepjes erover.
Lentestamp van spinazie en gerookte kip
Frisgroen stamppotje met spinazie en snijboontjes: proef het voorjaar!
- variatietipOok lekker met gegrilde kip.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Gerelateerde recepten
Lentestamp van spinazie en gerookte kip
Frisgroen stamppotje met spinazie en snijboontjes: proef het voorjaar!

hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water en een beetje zout in 20 min. gaar Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Voeg de laatste minuut de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af. Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen en schep door de stamppot. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kipreepjes erover.
variatietip:Ook lekker met gegrilde kip.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg vastkokende aardappel
400 g verse gesneden snijbonen
400 g verse spinazie
2 tl gedroogde dragon
2 bosuien
160 g scharrel gerookte kipfilets
Dit heb je nodig
pureestamper