Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schil ondertussen de bieten, snijd in dunne partjes en doe in een diepe schaal. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes en verdeel over de bieten. Besprenkel met het balsamicoglazuur en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten, peper en eventueel zout.
Biet met balsamico & basilicum
De 3 b's: biet, balsamico en basilicum. 'T is een goed trio!
- combinatietipLekker met tagliata (rood vlees) ; het recept is dan niet meer zonder vlees/vis.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Biet met balsamico & basilicum
De 3 b's: biet, balsamico en basilicum. 'T is een goed trio!

bijgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schil ondertussen de bieten, snijd in dunne partjes en doe in een diepe schaal. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes en verdeel over de bieten. Besprenkel met het balsamicoglazuur en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten, peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met tagliata (rood vlees) ; het recept is dan niet meer zonder vlees/vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g gepelde pistachenoten
500 g gekookte bieten
15 g verse basilicum
125 g buffelmozzarella
4 el balsamicoglazuur