Aardappelsalade met tonijn
Vandaag lunchen we met goedgevulde salade. Met augurk, bleekselderij en frisse appel. Lekker!
Aan de slag
Stoom de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes, de appel in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in ringetjes. Laat de tonijnstukken uitlekken. Pers de ½ citroen uit. Laat de augurken uitlekken, maar vang wat azijn uit het potje op.
Snijd de gestoomde aardappelen in de lengte in parten. Meng de aardappelen, bleekselderij, appel, bosui, tonijn, augurkenblokjes en yoghurtmayonaise samen met 1 el citroensap en 1 el azijn uit het potje augurkenblokjes. Serveer de aardappelsalade op een schaal.
Aardappelsalade met tonijn
Vandaag lunchen we met goedgevulde salade. Met augurk, bleekselderij en frisse appel. Lekker!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_097311_612x450_JPG.jpg)
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Stoom de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes, de appel in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in ringetjes. Laat de tonijnstukken uitlekken. Pers de ½ citroen uit. Laat de augurken uitlekken, maar vang wat azijn uit het potje op.
Snijd de gestoomde aardappelen in de lengte in parten. Meng de aardappelen, bleekselderij, appel, bosui, tonijn, augurkenblokjes en yoghurtmayonaise samen met 1 el citroensap en 1 el azijn uit het potje augurkenblokjes. Serveer de aardappelsalade op een schaal.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)650 g stoom krieltjes mix vastkokend
3 stengels bleekselderij
1 granny smith appel
2 bosuien
185 g tonijnstukken in zonnebloemolie
½ citroen
235 ml augurkenblokjes
3 el yoghurtmayonaise