Romige courgettequiche met kruidenroomkaas
Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes.
Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en Paturain Cuisine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven.
Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Romige courgettequiche met kruidenroomkaas
Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_127944_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes.
Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en Paturain Cuisine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven.
Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 courgettes
250 g romaatjes
10 g verse selderij
4 middelgrote scharreleieren
185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden
100 g coburgerham
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)