Frittata en waterkerssalade met tuinerwten van London Loy
Frittata is supersimpel om te maken. Je gooit alles in een pan, kletst lekker bij of maakt vast plannen voor de volgende dag. Zo ook in dit recept voor frittata en waterkerssalade met tuinerwten.
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Verhit ⅗ van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de krieltjes, gesneden rode ui en roerbakgroente 10 min. Schep af en toe om.
Klop de eieren los en voeg de kaasflakes, tijm en chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de krieltjes en groenten over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan.
Snipper ondertussen de sjalot. Meng met de mosterd, azijn en de rest van de olie tot een dressing en meng met de waterkers, tuinerwten en de rest van de kaasflakes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de frittata in stukken en serveer met de salade en het stokbrood.
Frittata en waterkerssalade met tuinerwten van London Loy
Frittata is supersimpel om te maken. Je gooit alles in een pan, kletst lekker bij of maakt vast plannen voor de volgende dag. Zo ook in dit recept voor frittata en waterkerssalade met tuinerwten.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180592_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Verhit ⅗ van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de krieltjes, gesneden rode ui en roerbakgroente 10 min. Schep af en toe om.
Klop de eieren los en voeg de kaasflakes, tijm en chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de krieltjes en groenten over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan.
Snipper ondertussen de sjalot. Meng met de mosterd, azijn en de rest van de olie tot een dressing en meng met de waterkers, tuinerwten en de rest van de kaasflakes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de frittata in stukken en serveer met de salade en het stokbrood.
combinatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)225 g diepvries tuinerwten
5 el milde olijfolie
450 g minikrieltjes
150 g gesneden rode uien
400 g fijne Italiaanse roerbakgroente
8 scharreleieren
90 g Pecorino saladeflakes
1 tl gedroogde tijm
½ tl chilivlokken
1 sjalot
½ el grove mosterd
1 el rodewijnazijn
75 g waterkers
½ bruin stokbrood