Witlofovenschotel met gehakt en salami
Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami.
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Maak de witlof schoon en snijd in ringen. Snijd de salami in plakken. Klop het ei los. Maak de mix aan met het water en meng het ei erdoor.
Bak het gehakt in braadpan rul. Bak de salami en witlof ca. 2 min. mee.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Dek het af met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de mix gelijkmatig over het mengsel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden.
Witlofovenschotel met gehakt en salami
Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012420_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Maak de witlof schoon en snijd in ringen. Snijd de salami in plakken. Klop het ei los. Maak de mix aan met het water en meng het ei erdoor.
Bak het gehakt in braadpan rul. Bak de salami en witlof ca. 2 min. mee.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Dek het af met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de mix gelijkmatig over het mengsel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g witlof
100 g salami
1 middelgroot scharrelei
129 g ovenheerlijk mix voor witlofschotel
400 ml kraanwater
275 g rundergehakt
350 g aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)