Hartige taart met broccoli
bewaar
bewaar

Hartige taart met broccoli

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

20 min. bereiden / 55 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.

Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar, giet af, laat goed uitlekken en iets afkoelen.

Bekleed ondertussen de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Klop de eieren met de zuivelspread, de helft van de geraspte kaas, peper en eventueel zout los en meng de broccoli en hamblokjes erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en strooi de rest van de kaas erover.

Bak de taart in het midden van de oven in 50-55 min. gaar.

serveertipLekker met een salade van gemengde sla, tomaten en mosterdvinaigrette.
variatietipVervang de 4-seizoenenpeper eventueel door zwarte peper.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met broccoli

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig