Hartige taart met broccoli
Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.
Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar, giet af, laat goed uitlekken en iets afkoelen.
Bekleed ondertussen de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop de eieren met de zuivelspread, de helft van de geraspte kaas, peper en eventueel zout los en meng de broccoli en hamblokjes erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 50-55 min. gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Hartige taart met broccoli
Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198301_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.
Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar, giet af, laat goed uitlekken en iets afkoelen.
Bekleed ondertussen de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop de eieren met de zuivelspread, de helft van de geraspte kaas, peper en eventueel zout los en meng de broccoli en hamblokjes erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 50-55 min. gaar.
serveertip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)5 plakjes diepvries bladerdeeg
500 g broccoli
3 middelgrote scharreleieren
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
½ tl 4-seizoenenpeper
150 g geraspte belegen kaas
250 g hamblokjes
Dit heb je nodig
dunschiller
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)