Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de paprika's in reepjes. Verwarm de margarine in een pan en bak de paprika kort.
Breng het water in een andere pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde de zakjes aardappelpuree toe.
Voeg de pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Frisse andijviestamppot met pijnboompitten
Voeg wat extra smaak en kleur toe met de rode paprika in dit recept.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Frisse andijviestamppot met pijnboompitten
Voeg wat extra smaak en kleur toe met de rode paprika in dit recept.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de paprika's in reepjes. Verwarm de margarine in een pan en bak de paprika kort.
Breng het water in een andere pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde de zakjes aardappelpuree toe.
Voeg de pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
65 g pijnboompitten
2 rode paprika's
1 el vloeibare margarine
750 ml kraanwater
1 pak aardappelpuree à la minute naturel
150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
400 g gesneden andijvie