Visburgers met avocadodip en witlofsalade
Aan de slag
Vis laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappelschijfjes over bakplaat verdelen, met 1/2 tl kerriepoeder bestrooien en volgens gebruiksaanwijzing bruinbakken. Vis in foodprocessor of blender malen en met ei, paneermeel, 1 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl peper en helft van ui mengen. Van mengsel 4 burgers vormen. In grote koekenpan 25 g boter verwarmen en hierin visburgers in ca. 6 min. om en om bruin en gaar bakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In schaaltje vruchtvlees grof prakken en mengen met rest ui, 1/2 tl kerriepoeder en 2 el mayonaise. Met zout en peper op smaak brengen. Witlofbladeren lostrekken en in schaal doen. Citroensap met 2 el mayonaise mengen en over witlof scheppen. Visburgers op 4 borden leggen, avocado erop en aardappelschijfjes en salade ernaast scheppen.
Visburgers met avocadodip en witlofsalade
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013584_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
596 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Vis laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappelschijfjes over bakplaat verdelen, met 1/2 tl kerriepoeder bestrooien en volgens gebruiksaanwijzing bruinbakken. Vis in foodprocessor of blender malen en met ei, paneermeel, 1 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl peper en helft van ui mengen. Van mengsel 4 burgers vormen. In grote koekenpan 25 g boter verwarmen en hierin visburgers in ca. 6 min. om en om bruin en gaar bakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In schaaltje vruchtvlees grof prakken en mengen met rest ui, 1/2 tl kerriepoeder en 2 el mayonaise. Met zout en peper op smaak brengen. Witlofbladeren lostrekken en in schaal doen. Citroensap met 2 el mayonaise mengen en over witlof scheppen. Visburgers op 4 borden leggen, avocado erop en aardappelschijfjes en salade ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 pak koolvisfilet
1 zak aardappelschijfjes
2 theelepels kerriepoeder
1 ui
1 ei
10 eetlepels paneermeel
25 g boter
1 rijpe avocado
4 eetlepels mayonaise
500 g witlof
2 eetlepels citroensap
Dit heb je nodig
blender