Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.
Gravlaxmarinade voor vis
5 min. bereiden / 2 uur wachten
5 ingrediënten
- algemeenDeze marinade, gebaseerd op de klassieke kruiden voor gravlax, past goed bij zalm. Probeer hem ook eens op tonijn of roodbaars. Het zout trekt vocht uit de vis, waardoor het visvlees lekker stevig wordt. Niet vergeten om de vis voor het grillen goed droog te deppen en vervolgens met olie te bestrijken.
Gerelateerde recepten
Gravlaxmarinade voor vis

bijgerecht
4 personen
5 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.
algemeen:Deze marinade, gebaseerd op de klassieke kruiden voor gravlax, past goed bij zalm. Probeer hem ook eens op tonijn of roodbaars. Het zout trekt vocht uit de vis, waardoor het visvlees lekker stevig wordt. Niet vergeten om de vis voor het grillen goed droog te deppen en vervolgens met olie te bestrijken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
2 eetlepels zeezout
1 eetlepel Zaanse mosterd
3 eetlepels verse dille
2 theelepels suiker