Winterse pompoenquiche
Lekkers uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk, gedroogde tijm en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar onderen in de ovenschaal. Verdeel de pompoenstukjes, het ui-champignonmengsel en de spekjes erover. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de quiche in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren met de slamelange en serveer bij de quiche.
Winterse pompoenquiche
Lekkers uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk, gedroogde tijm en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar onderen in de ovenschaal. Verdeel de pompoenstukjes, het ui-champignonmengsel en de spekjes erover. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de quiche in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren met de slamelange en serveer bij de quiche.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
400 g kastanjechampignons
1 el traditionele olijfolie
250 g magere spekreepjes
3 middelgrote scharreleieren
150 ml halfvolle melk
4 tl gedroogde tijm
150 g geraspte kaas voor ovengratin
270 g rollen vers bladerdeeg
400 g koelverse pompoenstukjes
60 g balsamicovinaigrette
150 g slamelange rode biet
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie