Wortel-pompoen-linzensoep met een Aziatische twist
Een soep met lekker veel groenten. Smaakmakers? Citroengras en gember!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneus ondertussen met de achterkant van een mes de stengels citroengras en snijd elke stengel in 3 stukken. Schil en rasp de gember. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, linzen, bouillontabletten en het liter water in een ruime pan en breng aan de kook. Kook 20 min. op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).
Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 16 repen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en draai de uiteinden van elke reep in tegengestelde richting zodat er een spiraal ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Leg in elke kom 2 halve eitjes en garneer met de tuinkers. Serveer met de soepstengels.
Wortel-pompoen-linzensoep met een Aziatische twist
Een soep met lekker veel groenten. Smaakmakers? Citroengras en gember!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077407_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneus ondertussen met de achterkant van een mes de stengels citroengras en snijd elke stengel in 3 stukken. Schil en rasp de gember. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, linzen, bouillontabletten en het liter water in een ruime pan en breng aan de kook. Kook 20 min. op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).
Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 16 repen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en draai de uiteinden van elke reep in tegengestelde richting zodat er een spiraal ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Leg in elke kom 2 halve eitjes en garneer met de tuinkers. Serveer met de soepstengels.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 stengels koelverse sereh citroengras
4 cm verse gember
500 g winterpeen
400 g koelverse pompoenstukjes
200 g gedroogde rode linzen
2 groentebouillonblokjes
1½ l kraanwater
1 stuk rol vers bladerdeeg
2 el (olijf)olie
1 el sesamzaad
4 middelgrote scharreleieren
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer