Maaltijdsoepen

Van maaltijdsoep één keer een grote pan maken, invriezen en daarna vaak van nagenieten. Door toevoeging van bijvoorbeeld noedels en lekker veel groenten vult de soep goed en kan een kommetje geluk prima door als maaltijd. Handig, snel en voedzaam.

Ingrediënten

Bereiding

Soep voor elk moment

Soep voor elk moment

Maaltijdsoep komt in vele vormen, maten, kommetjes en smaken. Naast de bekende tomaten- en groentesoep zie je tegenwoordig ook steeds meer rijk gevulde linzensoepen, maissoeppen, noedelsoep en boerenkoolsoep. Ook lekker: maak er zelf soepstengels bij!

Is soep gezond?

Is soep gezond?

Of soep gezond is, hangt af van de ingrediënten die je gebruikt. Maak je de soep met bouillon? Let dan op: volgens het Voedingscentrum is het ’t beste om bouillonblokjes – in verband met het zoutgehalte – maar een keer per week te gebruiken. In plaats van zout kun je de soep ook op smaak brengen met verse kruiden als lente-ui of selderij. Ook wat je bij de soep eet, telt natuurlijk mee. Verruil het broodje of de soepstengel bijvoorbeeld voor een volkoren variant. En door meer groentesoorten aan de soep toe te voegen, maak je er direct een healthy maaltijd van!

Probeer soeppakketten

Meer soepverspakketten