- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Ingrediënten: welke groenten gaan er in groentesoep?
Traditionele groenten voor groentesoep zijn ui, prei, wortel, selderij, bleekselderij, paprika en bloemkool. Je kunt kiezen voor kant-en-klare soepgroente, maar groentesoep is juist perfect om restjes mee op te maken. Zo’n beetje alles wat over is in je groentela, kan erin. No waste!

Groentesoep: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Groentesoep is heel geschikt om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Eenmaal afgekoeld kun je de soep in een afgesloten bakje ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer is groentesoep maximaal 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. Groentesoep warm je al roerend op laag vuur op. Dat gaat het snelste als de soep al ontdooid is. Haal de soep een dag voor gebruik uit de vriezer en zet in de koelkast.
Groentesoep maken
Zoek je een recept voor groentesoep? Bekijk dan deze video en je kunt zelf heerlijke (Oosterse) groentesoep maken!
Recept voor groentesoep:
Stap 1: We beginnen met de bouillon. Dit is het begin van groentesoep maken. Snijd de uiteinden van 300 g winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in ...
04:42