Klassieke groentesoep

Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger.

260 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schenk het water in een soeppan. Voeg de schenkel, rundersoepblokjes en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan van de soep af. 


  2. Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Spoel het vlees af. Haal het vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg samen met de rest van het rundvlees toe aan de bouillon.

  3. Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Draai er kleine balletjes van en voeg samen met de soepgroente toe aan de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en kook nog 8 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer vlak voor het serveren door de soep.

  • Groentesoep maken

    Instructievideo - 04:42 min.

Klassieke groentesoep

Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig