Giet het water in een soeppan. Doe er de bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zolang tot het water kookt.
Doe het half-om-half gehakt in een kom. Doe er nootmuskaat, een beetje peper en eventueel een beetje zout bij. Kneed het gehakt met je handen en verdeel in kleine stukjes.
Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep, Roer nog even goed door en schep dan op.
Soep met vééééél balletjes
Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch?
- algemeenHou je nog wat soep over? Vries het in! Laat de soep eerst koud worden en doe 'm dan in een bakje met een deksel. Op het deksel kun je schrijven wat er in zit. In de vriezer blijft je soep nog wel een paar maanden goed. Eet 'm op als je een keer uit school komt en trek hebt.
Hoe moet je balletjes rollen?
Instructievideo - 01:03 min.
Gerelateerde recepten
Soep met vééééél balletjes
Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch?

voorgerecht
4 personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Giet het water in een soeppan. Doe er de bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zolang tot het water kookt.
Doe het half-om-half gehakt in een kom. Doe er nootmuskaat, een beetje peper en eventueel een beetje zout bij. Kneed het gehakt met je handen en verdeel in kleine stukjes.
Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep, Roer nog even goed door en schep dan op.
algemeen:Hou je nog wat soep over? Vries het in! Laat de soep eerst koud worden en doe 'm dan in een bakje met een deksel. Op het deksel kun je schrijven wat er in zit. In de vriezer blijft je soep nog wel een paar maanden goed. Eet 'm op als je een keer uit school komt en trek hebt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l water
2 bouillonblokjes
150 g half-om-halfgehakt
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
250 g verse soepgroente
3 bosuien