Clara's tomatensoep
Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden.
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.
Snipper de ui. Doe de olie in een soeppan en fruit de ui en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenpuree toe. Zeef de bloem en roer erdoor tot deze is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met ⅔ van de bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken.
Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken.
Snijd de peterselie en de basilicum fijn en verdeel over de soep.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Clara's tomatensoep
Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006437_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
200 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.
Snipper de ui. Doe de olie in een soeppan en fruit de ui en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenpuree toe. Zeef de bloem en roer erdoor tot deze is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met ⅔ van de bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken.
Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken.
Snijd de peterselie en de basilicum fijn en verdeel over de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1½ kg romatomaat
1 ui
2 el traditionele olijfolie
4 tenen knoflook
140 g tomatenpuree
3 el tarwebloem
1½ l groentebouillon van tablet
300 g half-om-halfgehakt
1½ tl gedroogde nootmuskaat
1 el kristalsuiker
5 takjes verse platte peterselie
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer