Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.
Zuurkool recepten
Zuurkoolstamppot met appel en rookworst
Ingrediënten
Aantal personen
1.25 kg kruimige aardappelen | |
500 gram Gelderse rookworsten | |
500 gram zuurkool | |
2 elstar-appels | |
40 gram ongezouten roomboter | |
150 ml halfvolle melk |
Dit heb je nodig
pureestamper
Zuurkoolschotel met ham en spek
Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Zuurkoolschotel is hét comfort food tijdens de koude maanden. Extra lekker aan deze ovenschotel: hij is super budgetproof.
Ui en knoflook fruiten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 2 rode uien in halve ringen en 1 teen knoflook fijn. Verhit 2 el milde olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog ...
00:26