Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en hou apart in een vergiet.
Rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen van 1 cm. Snijd ½ cm van de boven- en onderkant van de bosuitjes en snijd de ui in stukken van 3 cm (ook het groen). Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de Chinese kool in repen van 1 cm.
Snijd de tofu in blokjes van 1½ cm en doe in een kom. Roer de maizena, ¼ van de sojasaus en de helft van de sesamolie erdoor en meng tot de tofu overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper.
Verhit de arachideolie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 min. Doe de oesterzwam erbij en bak 2 min. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 1 min. Doe de Chinese kool en bosui erbij, roer door en bak 2-3 min. Voeg de noedels, de rest van de sesamolie, de rest van de sojasaus en de ketjap toe en roerbak kort tot alles warm is.
Chow mein met tofu
Chow mein (chǎomiàn) betekent letterlijk: gebakken noedels en kent ontelbare varianten. Deze chow mein maken we met tofu, Chinese kool en oesterzammen.
- serveertipLekker met extra ketjap manis.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Chow mein met tofu
Chow mein (chǎomiàn) betekent letterlijk: gebakken noedels en kent ontelbare varianten. Deze chow mein maken we met tofu, Chinese kool en oesterzammen.

hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en hou apart in een vergiet.
Rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen van 1 cm. Snijd ½ cm van de boven- en onderkant van de bosuitjes en snijd de ui in stukken van 3 cm (ook het groen). Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de Chinese kool in repen van 1 cm.
Snijd de tofu in blokjes van 1½ cm en doe in een kom. Roer de maizena, ¼ van de sojasaus en de helft van de sesamolie erdoor en meng tot de tofu overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper.
Verhit de arachideolie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 min. Doe de oesterzwam erbij en bak 2 min. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 1 min. Doe de Chinese kool en bosui erbij, roer door en bak 2-3 min. Voeg de noedels, de rest van de sesamolie, de rest van de sojasaus en de ketjap toe en roerbak kort tot alles warm is.
serveertip:Lekker met extra ketjap manis.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g Chinese mie
60 g verse gember
3 tenen knoflook
1 middelgrote ui
5 bosuitjes
150 g oesterzwammen
500 g Chinese kolen
375 g tofu
1 el maizena
4 el Japanse sojasaus
2 el sesamolie
2 el arachideolie
2 el ketjap manis