Doe de sjalot met de peterselie, mayonaise en mierikswortel en 2 el vocht uit het potje cocktailaugurken (per 4 personen) in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de cocktailaugurken en schaaf de kaas in dunne plakjes.
Besmeer de sneetjes brood met de saus. Verdeel de kaas, zuurkool, pastrami en augurk erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de bovenkant van het broodje erover en halveer.
Broodje pastrami
Pastrami is een soort pekelvlees, maar dan typisch Amerikaans. In New York zijn ze er gek op: een broodje met pastrami. Waan je in het buitenland en maak thuis deze lekkere klassieker klaar.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Broodje pastrami
Pastrami is een soort pekelvlees, maar dan typisch Amerikaans. In New York zijn ze er gek op: een broodje met pastrami. Waan je in het buitenland en maak thuis deze lekkere klassieker klaar.

4 personen
505 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de sjalot met de peterselie, mayonaise en mierikswortel en 2 el vocht uit het potje cocktailaugurken (per 4 personen) in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de cocktailaugurken en schaaf de kaas in dunne plakjes.
Besmeer de sneetjes brood met de saus. Verdeel de kaas, zuurkool, pastrami en augurk erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de bovenkant van het broodje erover en halveer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
15 g verse platte peterselie
4 el mayonaise
1 el mierikswortel
260 g gekookte wijnzuurkool
50 g zoetzure cocktailaugurken
75 g Zwitserse Gruyère
8 sneetjes AH Liefde & Passie wit desembrood met pompoenpitten
200 g pastrami
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen