- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Zuurkoolschotel maken: hoe doe je dat en welke variaties zijn er?
Meestal wordt een zuurkoolschotel gemaakt met zuurkool, aardappelen en vlees, maar in principe kun je er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Het vlees kun je eventueel vervangen door kip of vis. Vanwege het zure van de zuurkool wordt er vaak een zoet element aan de zuurkoolschotel toegevoegd, zoals vers of gedroogd fruit. Wat dacht je van appel, ananas of tutti frutti? Ook zoute kazen zoals geitenkaas en belegen kaas doen het goed in een zuurkoolschotel.

Vegetarische en vegan zuurkoolschotel: kan dat?
Je kunt de zuurkoolschotel gemakkelijk vegetarisch of zelfs vegan maken door vlees en/of zuivelproducten weg te laten. Vervang vlees bijvoorbeeld door tofu, kaas door vegetarische of vegan kaas en zuivel door plantaardige alternatieven gemaakt van soja, haver, spelt, rijst of noten en zaden. Deze zuurkoolschotel met tofu is vega!

Zuurkoolschotel: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Een zuurkoolschotel kun je eenmaal afgekoeld 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de ovenschotel langer bewaren, dan kun je ’m, eventueel in porties, invriezen. In de vriezer is de schotel 3 maanden houdbaar. Ontdooi de zuurkoolschotel door ’m een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Warm de schotel in ca. 15 minuten weer op in een voorverwarmde oven op 180 °C of in ca. 45 seconden in de magnetron op 850 watt.
Zuurkoolschotel met ham en spek
Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Zuurkoolschotel is hét comfort food tijdens de koude maanden. Extra lekker aan deze ovenschotel: hij is super budgetproof.
Ui en knoflook fruiten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 2 rode uien in halve ringen en 1 teen knoflook fijn. Verhit 2 el milde olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog ...
00:26
Meer ovenschotels