- 1
- 2
- 3
Aardappelschotel
Of je er nou een met gehakt, kip of groente maakt: een aardappelschotel uit de oven smaakt altijd! Ook nog eens eenvoudig te maken, want de oven doet het meeste werk. Hieronder staan onze lekkerste aardappelovenschotels op een rij.
Ingrediënten
Ovenschotel met zoete aardappel, bonen, avocado en ricotta
Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Tover deze vegetarische ovenschotel met zoete aardappel op tafel voor heel veel blije gezichten. De ovenschotel heeft een Mexicaans tintje door de bonen, het paprikapoeder en de avocado. Wat ‘m verder zo lekker maakt? De romige ricotta, rulstukjes en frisse citroen. Binnen 15 min. ben jij klaar en doet de oven de rest van het werk.
INGREDIËNTEN 00:40
Ovenschotels
Makkelijke aardappel-preischotel
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg zoete aardappel | |
4 preien | |
1.5 eetlepel milde olijfolie | |
300 gram rundergehakt | |
2 eetlepel Euroma Stamppot kruiden | |
200 gram extra belegen Goudse kaas 48+ |
Dit heb je nodig
pureestamper
grove rasp
ovenschaal (20 x 30 cm)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de preien in ringen, was ze en laat uitlekken. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en stamppotkruiden toe en bak 7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verdeel de puree erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.