Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen). Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal. Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min. Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.
Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.
Ovenschotel kip
Ingrediënten
Aantal personen
4 kippenbouten | |
2 eetlepel tarwebloem | |
1 eetlepel traditionele olijfolie | |
2 stengels bleekselderij | |
250 gram winterpeen | |
1 middelgrote ui | |
2 tenen knoflook | |
400 ml volle rode wijn | |
400 gram tomatenblokjes in blik | |
2 gedroogde laurierblaadjes | |
1 kippenbouillontablet | |
10 gram verse selderij |
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 35 cm, ingevet)
aluminiumfolie