Ovenschotel met kip en pesto

Smeuïg en smaakvol: roep de gasten maar vast aan tafel voor deze ovenschotel met kip en pesto! Met een twist van basilicum, mozzarella en cherrytomaten kan de avond niet meer stuk.

920 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kip toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur mee. Roer de pesto en het water erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de gnocchi met kip, cherrytomaatjes en de helft van het basilicum over de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de ovenschotel ca. 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

  3. Strooi voor serveren de rest van het basilicum over de ovenschotel.

  • allergietipLet op: dit gerecht is alleen glutenvrij met koelverse gnocchi.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ovenschotel met kip en pesto

Smeuïg en smaakvol: roep de gasten maar vast aan tafel voor deze ovenschotel met kip en pesto! Met een twist van basilicum, mozzarella en cherrytomaten kan de avond niet meer stuk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig