Ovenschotel met kip en pesto
Smeuïg en smaakvol: roep de gasten maar vast aan tafel voor deze ovenschotel met kip en pesto! Met een twist van basilicum, mozzarella en cherrytomaten kan de avond niet meer stuk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kip toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur mee. Roer de pesto en het water erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de gnocchi met kip, cherrytomaatjes en de helft van het basilicum over de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de ovenschotel ca. 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Strooi voor serveren de rest van het basilicum over de ovenschotel.
Ovenschotel met kip en pesto
Smeuïg en smaakvol: roep de gasten maar vast aan tafel voor deze ovenschotel met kip en pesto! Met een twist van basilicum, mozzarella en cherrytomaten kan de avond niet meer stuk.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD178083_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kip toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur mee. Roer de pesto en het water erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de gnocchi met kip, cherrytomaatjes en de helft van het basilicum over de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de ovenschotel ca. 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Strooi voor serveren de rest van het basilicum over de ovenschotel.
allergietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g kipfilet
3 el milde olijfolie
800 g koelverse gnocchi
180 g koelverse groene pesto
5 el water
500 g cherrytomaten
15 g verse basilicum
250 g Italiaanse mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)