Kip-ovenschotel met mozzarella, olijven en frisse salade

Ovenschotel met kip? Zoek niet verder, deze kip-ovenschotel (keto) maak je met mozzarella, tomaten en olijven. Lekker met een frisse salade van komkommer en spinazie.

540 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en snijd de helft heel fijn.

  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de knoflook en fijngesneden olijven toe en bak 1 min. Voeg de tomatenblokjes, ¾ van de spinazie en de oregano toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan in de oven en braad ca. 10 min. met de deksel.

  3. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel na 10 min. samen met de rest van de olijven over de stoof en gratineer nog 10 min. zonder deksel in de oven.

  4. Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Meng de walnoten met de komkommer, de rest van de spinazie, de rest van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kip-ovenschotel met mozzarella, olijven en frisse salade

Ovenschotel met kip? Zoek niet verder, deze kip-ovenschotel (keto) maak je met mozzarella, tomaten en olijven. Lekker met een frisse salade van komkommer en spinazie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig