Aardappel-knolselderijgratin

Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

490 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.

  2. Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

  • algemeenGeen keukenmachine? Schaaf de aardappel en knolselderij met een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt ze ook met een mes zo dun mogelijk snijden.
  • algemeenJe kunt ook zelf een stukje gruyère kaas raspen.
  • algemeenJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.

Aardappel-knolselderijgratin

Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig