Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.
Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Aardappel-knolselderijgratin
Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.
- algemeenGeen keukenmachine? Schaaf de aardappel en knolselderij met een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt ze ook met een mes zo dun mogelijk snijden.
- algemeenJe kunt ook zelf een stukje gruyère kaas raspen.
- algemeenJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.
Gerelateerde recepten
Aardappel-knolselderijgratin
Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

bijgerecht
8 personen
490 kcal
15 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.
Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
algemeen:Geen keukenmachine? Schaaf de aardappel en knolselderij met een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt ze ook met een mes zo dun mogelijk snijden.
algemeen:Je kunt ook zelf een stukje gruyère kaas raspen.
algemeen:Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg pommes gourmandine
1 kg knolselderij
2 tenen knoflook
7½ g verse tijm
1 tl zout
500 ml verse slagroom
300 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
Dit heb je nodig
keukenmachine
grote ovenschaal