Gratin dauphinois

Deze Franse ovenschotel op basis van aardappelen, room, boter en gruyère doet menig hart sneller kloppen. Maak kennis met gratin dauphinois!

485 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline in flinterdunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

  2. Doe de slagroom met de melk, knoflook, tijm en nootmuskaat in een ruime pan en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur uit en laat 10 min. trekken.

  3. Smeer ondertussen de ovenschaal in met de boter. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal, zorg ervoor dat ze netjes plat liggen. Verwijder de tijm uit de room en schenk het mengsel over de aardappel. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 35 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Haal de gratin uit de oven en verhoog de temperatuur naar 185 °C. Verwijder de folie, bestrooi met de kaas en bak nog ca. 30 min.

  5. Laat de gratin 15 min. afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Gratin dauphinois

Deze Franse ovenschotel op basis van aardappelen, room, boter en gruyère doet menig hart sneller kloppen. Maak kennis met gratin dauphinois!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig