- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel | |
1 kg zuurkool naturel | |
140 gram tomatenpuree | |
1 theelepel sambal oelek | |
160 gram katenspek | |
150 ml halfvolle melk | |
50 gram ongezouten roomboter | |
250 gram Gelderse rookworsten |
ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.
Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.