- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe bewaar je hutspot?
Afgekoelde hutspot kun je in een afgesloten bak max. 3 dagen bewaren in de koelkast. Liever langer bewaren? Vries de hutspot dan in. Houd er bij het invriezen rekening mee dat je het eventuele vlees eruit haalt, zodat de hutspot geen raar smaakje krijgt. Tip vóór het eten: laat de hutspot uit de vriezer een dag van tevoren ontdooien in de koelkast om de juiste smaak te behouden!

Hoe varieer je met hutspot?
Toe aan wat meer variatie? Dan zit je goed met hutspot. Door aan de basis-ingrediënten vlees of nog meer groenten toe te voegen, geef je de hutspot al snel een extra bite. Kies bijv. eens voor chorizoworst en knolselderij. Of wat dacht je van hutspot als snack? Probeer dan de hutspotwafels; ook lekker met een gehaktbal of een spiegelei. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is deze hutspotcrumble uit de oven iets voor jou. Hiermee zet je binnen een handomdraai een lekkere ovenschotel op tafel.

Wat is de beste hutspotverhouding?
Met hoeveel gram aardappels, winterwortels en ui maak jij hutspot? De ideale hutspotverhouding is per persoon verschillend. De één houdt van zoet en kiest voor een grote hoeveelheid winterwortels, en de ander gaat voor een zachtere combinatie met meer aardappels. Toch is er een ideale basisverhouding die veel mensen het lekkerst vinden (per 4 personen): 1 kilo aardappels, 750 gram winterwortel en 300 gram ui. Houd deze hoeveelheden aan als basis, proef goed en pas vervolgens de verhoudingen aan naar smaak. Zo creëer je jouw ideale hutspot!
Hutspot met vegaballetjes
Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? De lekkerste hutspot stamppot komt in deze tijd van het jaar vast als antwoord voorbij. Deze vegetarische stamppot maak je met maar 5 ingrediënten. De klassieke rookworst, gehaktbal of hachee vervang je met gemak door vegetarische balletjes. En de zak hutspotgroente neemt je een heleboel (snij)werk uit handen. Deze vegetarische Hollandse pot staat in 30...
00:24
Direct aan de slag
Meer stamppot