Zoete aardappelstamppot

Stamppot met zoete aardappel? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Zoete aardappelstamppot is weer eens een lekkere variatie op 'ons' nationale gerecht.

Zoete aardappelstamppot maken

Ingrediënten

Aantal personen

750 gram zoete aardappelen

250 gram kruimige aardappelen

125 gram chavroux frais nature 45+ kaas

50 gram ongezouten walnoten

1 eetlepel traditionele olijfolie

2 theelepel Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

800 gram koelverse gesneden prei

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  1. Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.

  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.

  3. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.

Stampen maar, of kant en klaar