- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Meer vega(n)
Meer vega(n)
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel | |
30 gram ongezouten roomboter | |
340 gram vegetarische balletjes | |
1 eetlepel tarwebloem | |
320 gram Amsterdamse uien | |
1 groentebouillontablet | |
400 ml warm water | |
200 ml halfvolle melk | |
2 eetlepel grove mosterd | |
750 gram fijngesneden andijvie | |
4 eetlepel Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly |
aluminiumfolie
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. op middelhoog vuur.
Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg samen met de bouillontablet en het warme water toe aan de pan. Roer goed door, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de melk en mosterd tot een smeuïge puree. Zet de pan terug op het vuur en voeg in delen de andijvie met 200 ml kookvocht (bij 4 personen) toe en laat op laag vuur iets slinken. Voeg evt. meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de gehaktballetjes en de jus erover. Serveer de piccalilly erbij.